anim-logo

UPTOWN 93

Projektovanju UpTown93 pristupljeno je sa svešću o potrebama čoveka u pogledu životnog prostora, njegove funkcionalnosti i komfora, ali i stalne povezanosti sa prirodom.
Oblikovni koncept objekta baziran je na kubusnoj geometrijskoj formi koja u daljim iteracijama formira prepoznatljive prostorne celine. Primarni, masivni, volumen u konstrastu je sa prozračnošću terasa uličnog fronta i sa velikim zastakljenim površinama stambenih prostorija. Ove površine stvaraju vezu između unutrašnjosti stanova, lođa kao međuprostora i slobodnog prostora van objekta. Stanovi odišu otvorenošću ka spolja, ali zbog promišljenog zoniranja u prostornoj organizaciji i pažnje posvećene detaljima i vizurama, zadržavaju svoju intimu u potpunosti.
Objekat odiše estetskom svedenošću, te se, i pored disproporcije sa okolnim objektima, uklapa u okolinu, ne ugrožavajući prirodne lepote okruženja. Izrazito široki profil Ulice Svetog Save, kao i prostrane zelene površine, omogućili su da UpTown93 postane novi reper u prostoru, koji će biti vodilja za dalju urbanizaciju ovog dela grada. Proporcije objekta su u harmoniji sa ulicom, ali i sa simetrijom primarnog volumena, koji ponegde obogaćuju pažljivo osmišljenji asimetrični elementi. Igra tamnih i svetlih tonova fasade, u kombinaciji sa prirodnom nijansom drveta na fasadi, obogaćuje ambijent i čini da boravak na impozantnim terasama bude posebno ugodan.
Životni prostor unutar objekta karakterišu spoj opuštenosti i prostornosti, kako zbog dvostrane orijentacije i fleksibilnosti stanova, tako i zbog pažljivo odabranih primenjenih materijala. Izbor boja u enterijeru otuda je okrenut ka zemljanoj paleti, koja obogaćuje životni prostor unutra i čini kontrast sa monumentalnim i „digitalnim“ oblikom same zgrade od spolja. Prostrane terase na prednjoj fasadi su u ovom maniru zamišljene kao svojevrsne prirodne oaze, sa obiljem prostora za veće rastinje, koje na ovaj način postaje i deo enterijera dnevnih soba.

godina2020.
namenaStambeni objekat
lokacijaUl. Svetog Save, Pančevo
kvadratura1765m2
stanjeu toku su završni radovi