Stambeni objekat P+4+Pk Ul. S. Miletića, Pančevo

Objekat se nalazi u mirnom delu ulice Svetozara Miletića, na uglu sa Karađorđevom Ulicom, a svojom svedenom pojavnošću i naglašenom volumetrijom nagoveštava širenje centralne urbane zone grada ka datom bloku.

Arhitektura stambene zgrade prati savremene tokove u svakom pogledu, sa fokusom na izrazito pristupačnoj i prostranoj garaži u prizemlju objekta, prirodno osvetljenim centralnim zajedničkim prostorom sa stanarskim ostavama na svakom spratu, kao i stanovima rešenim bez kompromisa u pogledu funkcionalnosti, optimalno raspoređujući kvadraturu svakog stana u stambenim prostorijama. U potpunosti sakrivena konstrukcija čini da se u stanovima ne pojavljuje vidljivo prisustvo stubova i greda.

U pogledu estetike fasada i enterijera arhitekta je primenio motive i materijale koji ne podležu zubu vremena, kako u smislu održivosti prvobitnog izgleda, tako i u pogledu trenda u smislu arhitektonskog izraza. Sa obzirom na to da proporcija fasadnih elemenata i kontrasta igra presudnu ulogu kod očuvanja atraktivnosti i skladnosti objekta kroz dolazeće decenije, posebna pažnja je posvećena slaganju volumena kako bi se postigli trajni kvaliteti u ovom pogledu.

 

godina2019.
namenaStambeni objekat
lokacijaUl. Svetozara Miletića br. 47, Pančevo
kvadratura2239m2
stanjeObjekat useljen